HANS PUT

Opvallend drukker bij Ikea en doe-het-zelfzaken: "Als we wachten tot morgen zijn we misschien te laat"

Straks beslist de regering of er een strengere lockdown komt om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Veel mensen gaan nu nog snel naar de doe-het-zelfwinkel of Ikea. Ze vrezen namelijk dat deze niet-essentiële winkels hun deuren zullen moeten sluiten, zoals in het voorjaar.

Aan de Ikea in Hasselt stond vanochtend een opvallend lange wachtrij. "Ik heb dringend een bed nodig", zegt één van de klanten. "Als ik wacht tot morgen is het misschien te laat. Maar ik ga heel snel binnen en buiten, ik heb op voorhand op de website gekeken wat ik nodig heb." De meeste mensen denken dat alle niet-essentiële winkels hun deuren een tijdje zullen moeten sluiten, maar hebben daar ook begrip voor. "Het zit er aan te komen hé, maar de vraag is vanaf wanneer dat zal zijn."

We hopen dat we nog bezig kunnen blijven, dat is toch het gezondste

Hilaire Poels van HandyHome Paal

Ook bij de doe-het-zelfzaken is het opvallend druk. "Mensen willen 

Meest gelezen