provincie Vlaams-Brabant

Provinciale domeinen in Vlaams-Brabant blijven open, maar passen werking aan

De vier Vlaams-Brabantse provinciedomeinen hebben, op basis van de nieuwe coronamaatregelen, hun werking aangepast. Zo blijven ze open voor de nog toegelaten vormen van recreatie, zoals wandelen met het gezin. Alle georganiseerde activiteiten werden geannuleerd.

“De verstrengde federale en Vlaamse richtlijnen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zorgen ervoor dat we ook in onze provinciedomeinen maatregelen moeten nemen. Dat gebeurt in het belang van de veiligheid en gezondheid van onze bezoekers en medewerkers”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor de provinciedomeinen.

Wandelen in bubbel kan nog

“Het goede nieuws is dat mensen zich nog steeds mogen ontspannen, weliswaar binnen de restricties. Anderzijds moeten we wel alle georganiseerde activiteiten stopzetten," licht Schevenels toe. De provinciedomeinen blijven open voor recreatie. Bezoekers moeten zich uiteraard houden aan de maatregelen, zoals geen samenscholingen, ontspannen in de eigen bubbel en afstand houden.

Afgelaste activiteiten

• In de Halve Maan in Diest werden alle natuuractiviteiten, de Halloweenwandeling van vandaag, 30 oktober en het bezoek aan de windmolen geannuleerd.

• In Het Vinne in Zoutleeuw werden de winteravonden en themawandeling geannuleerd. De tentoonstelling ‘Elk einde is een nieuw begin’ wordt uitgesteld.

• In het domein van Huizingen worden de herfstwandelingen en de activiteiten met de huifkar van 4 november en de hoefsmid van 18 november geannuleerd.


Ook enkele provinciale toeristische activiteiten worden stopgezet. Dat geldt voor de populaire Wandelzondagen en de activiteiten van Mysterieuze Bossen.

De belevingscentra ’14-’18 in Tildonk en het Sven Nys Cycling Center in Baal sluiten hun deuren. Het kamp van de Sven Nys Academy in de herfstvakantie gaat wel door.

Meest gelezen