Robots en mensen werken samen in toekomstig centrum van bpost in Boom

Tegen april volgend jaar komt er langs de A12 in Boom een nieuw fulfilment centrum van bpost. Een fulfilment centrum helpt kleine of middelgrote ondernemingen om hun producten in te pakken en te verzenden. In Boom zullen de personeelsleden samenwerken met robots om de klus te klaren. 

Het centrum van Boom zal dezelfde werking hebben als hun Nederlandse dochterbedrijf Active Ants, dat net over de Nederlandse grens in Roosendaal ligt. “Active Ants beschikt over zo’n honderdtal robots en zo’n vierhonderd medewerkers”, zegt Barbara Van Speybroeck van bpost. “Ze zullen zij aan zij werken.”

De rolbanden zijn vervangen door robots die vrij rondrijden. Ze brengen lege dozen naar de medewerker die ze vult met goederen die door andere robots werden aangeleverd. Vervolgens rijden de robots naar verschillende inpakmachines die de dozen op maat sluiten, wegen en er een verzendlabel op drukken.

Er zullen miljoenen pakjes per jaar verwerkt worden

Barbara Van Speybroeck

“Het nieuwe centrum in Boom zal wel kleiner zijn dan dat in Nederland. Toch zullen er miljoenen pakjes per jaar verwerkt worden”, aldus Van Speybroeck.

Meest gelezen