Radio 2

Sint-Mariaziekenhuis Halle past bezoekregeling aan

Het Algemeen Ziekenhuis Sint-Maria in Halle verstrengt zijn bezoekregeling. Vanaf maandag 2 november wordt er alleen nog bezoek toegelaten bij patiënten die langer dan vijf dagen in het ziekenhuis verblijven. Tijdens de bezoekuren mogen ze dan één vaste bezoeker ontvangen. 

Vanaf maandag 2 november wordt de bezoekregeling in het AZ Sint-Maria in Halle verder verscherpt. Dat betekent concreet dat er alleen nog bezoek wordt toegelaten bij patiënten die langer dan 5 dagen gehospitaliseerd zijn. Zij zullen tijdens de bezoekuren nog 1 vaste bezoeker kunnen ontvangen. 

Wie een patiënt bezoekt moet onder andere een mondmasker dragen en de handen ontsmetten wanneer hij of zij een kamer binnen- en buitenstapt. De bezoekregeling verschilt ook soms afhankelijk van de dienst waar patiënten opgenomen zijn. Zo is de bezoekregeling soepeler op de materniteit, de dienst neonatologie, de dienst pediatrie en op de palliatieve afdeling.

Op COVID-afdelingen is geen bezoek toegelaten, tenzij bij patiënten die dreigen te overlijden. In dat geval moet  bezoek strikt specifieke richtlijnen rond hygiëne en beschermingsmiddelen volgen. 

Brussel en Leuven

Het UZ Brussel behoudt voorlopig zijn bestaande bezoekregeling. Dat is ook het geval voor het UZ Leuven, campus Gasthuisberg. Mogelijk wordt de bezoekregeling daar vanaf volgende week ook verscherpt, maar blijft bezoek wel mogelijk. 

Meest gelezen