Spokenjager Wim krijgt meer aanvragen door corona: "Mensen zijn meer thuis en merken vaker paranormale activiteiten op"

Sinds het begin van de coronacrisis in maart ziet spokenjager Wim Coppens uit Wemmel een piek in het aantal aanvragen. Wim maakt deel uit van de Belgian Paranormal Investigators, ook wel Ghostseekers genoemd. "Onze agenda voor de eerstkomende twee jaar is volgeboekt."

Wim Coppens uit Wemmel jaagt in zijn vrije tijd op geesten en spoken "Ik geloof wel dat er iets is, maar ik probeer eerst en vooral een wetenschappelijke verklaring te vinden voor eventuele vreemde verschijnselen, " zegt Wim. Hij doet dat in een team van drie andere spokenjagers, die zich de Belgian Paranormal Investigators of kortweg de Ghostseekers noemen. 

"Who you gonna call?"

Zit je met een vreemd geluid of verschijnsel in huis dat je niet kan verklaren? Dan komen Wim en zijn team gratis bij je langs op zoek naar een verklaring. "Vaak vinden we een perfect wetenschappelijke verklaring voor het vreemde geluid of verschijnsel" vertelt Wim aan Radio 2 Vlaams-Brabant. "Oude leidingen die door de muren lopen bijvoorbeeld. Of vreemde lichtvlekken in huis die verklaard kunnen worden door de weerkaatsing van voorbijrijdende autolichten op straat." 

Aantal aanvragen piekt

Nu mensen meer 'in hun kot blijven' en thuis werken door corona, krijgen de Ghostseekers meer aanvragen. "In maart en april van dit jaar zagen wij een piek in het aantal aanvragen dat we kregen. Veel meer mensen die plots vreemde, onverklaarbare geluiden in huis hoorden bijvoorbeeld. Mensen zijn meer thuis nu, vaak op momenten dat ze vroeger niet thuis waren. Dus ze leren plots andere geluiden of verschijnselen van hun huis kennen, die ze anders misschien niet zouden hebben opgemerkt."

Geruststellen

Momenteel kan Wim niet ter plaatse komen door de coronacrisis. "Ik probeer de mensen daarom nu gerust te stellen via de telefoon. Ze beschrijven mij de dingen die ze zien of horen, en meestal weet ik uit ervaring hoe die dingen verklaard kunnen worden. Het gaat dan bijvoorbeeld om oude leidingen in de muur." Geesten of spoken vangen zoals de illustere Ghostbusters kunnen Wim en zijn collega's voorlopig niet. "Die technologie bestaat voorlopig nog niet echt", lacht Wim. 

Meest gelezen