Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved.

Storm Zeta eist 6 mensenlevens in de Verenigde Staten

In het zuiden van de Verenigde Staten heeft de orkaan Zeta uiteindelijk aan minstens zes mensen het leven gekost. Zeta ging woensdag in de Amerikaanse staat Louisiana aan land als een orkaan van categorie 2. Dat ging gepaard met windsnelheden van ongeveer 175 kilometer per uur.

Meer dan 2 miljoen gezinnen in de zuidelijke staten Louisiana, Alabama, Mississippi, Georgia, Noord-Carolina en Zuid-Carolina zaten tijdelijk zonder stroom. Het natuurgeweld noopte de gouverneurs van verschillende staten ertoe om de noodtoestand uit te roepen en president Donald Trump moest noodgedwongen een campagnemeeting afzeggen die donderdag in Noord-Carolina zou doorgaan.

De meeste schade was er in de kustregio van Louisiana. Daken werden van woningen gerukt en op verschillende plaatsen was er sprake van overstromingen. Hier en daar werden boten het land op geblazen. Tegen donderdagavond was Zeta wel afgezwakt.

Meest gelezen