Studenten houtbewerking van Technisch Instituut Mol maken houten vlam voor De Warmste Week

In het Technisch Instituut Sint-Paulus in Mol zijn de leerlingen al creatief aan de slag gegaan met onze oproep om de Vlam van De Warmste Week uit te hangen. Ze maakten een houten vlam tijdens de les houtbewerking en die zullen ze aan de inkomhal van de school hangen. "We willen de mensen in de zorgsector opnieuw steunen", zegt leerkracht Koen Leijnen.

De leerlingen hebben de vlam gemaakt met een lasercutter. Het is niet hun enige actie om de zorgsector een hart onder de riem te steken. "We hebben de mensen in de zorg al eerder gesteund door face shields te maken. We willen hen nu opnieuw ondersteunen", zegt Leijnen.

Ik wil mijn beste vriend steunen die verlamd is geraakt tot aan zijn borst

leerling Technisch Instituut Mol

Onder de leerlingen zelf heerst er ook heel wat solidariteit in deze donkere tijden. "Een van mijn beste vrienden is vorige maand gevallen met zijn motor. Hij is verlamd tot aan zijn borst en door corona heb ik hem nog niet kunnen bezoeken. We doen een wafel- en stickerverkoop om hem te steunen in zijn revalidatie".

Plezier op de speelplaats

Ook de voorzitter van de leerlingenraad staat achter de vlam. "We proberen het zo aangenaam mogelijk te maken voor de leerlingen. Zo hebben we bijvoorbeeld een filmpje gemaakt waarin alle regels uitgelegd staan. We willen binnenkort ook een DJ uitnodigen. Zo kunnen we hopelijk toch wat plezier op de speelplaats hebben", klinkt het.

Download je vlam

Ook bij Radio 2 ging gisteren De Warmste Week van start. We roepen massaal op om de vlam van De Warmste Week voor je raam te hangen en zo te laten zien dat je er voor elkaar wil zijn in deze donkere dagen. Download en print je vlam via de website van Radio 2

Videospeler inladen...

Meest gelezen