Universiteit Gent

Universiteit Gent steekt studenten en personeel hart onder de riem met dagelijkse lichtboodschap op Boekentoren

De Gentse Universiteit laat met een lichtboodschap op de grote universiteitstoren weten dat ze het personeel en de studenten steunt in deze nieuwe coronagolf. Aan de universiteit geldt intussen al een week code rood. Er zijn amper nog lessen op de campussen, ook het personeel werkt zoveel als mogelijk thuis. 

De Gentse universiteit pakte gisteravond uit met een opvallende lichtboodschap op de Boekentoren in de studentenbuurt. "Corona sucks", stond er in grote letters te lezen. "Hou moed, UGent'ers!", vervolgde de tekst.  De universiteit wil met de boodschap steun geven én informeren. "

We willen meeleven én moed geven

Rik Van de Walle, rector Universiteit Gent

Het blijft niet bij een éénmalige stunt. "We gaan hier mee door tot 11 november", laat de universiteit in een persbericht weten. "Elke dag verschijnt er onder de woorden "Corona sucks!" een andere bemoedigende boodschap. Ze zullen elke avond te lezen zijn op de Boekentoren, vlak bij het Sint-Pietersplein, in de Gentse studentenbuurt tussen 18.30u en 22.30u. 

Meest gelezen