"Vandaag" op Eén houdt ermee op

De Eén-talkshow "Vandaag" met Danira Boukhriss-Terkessidis wordt op 19 november voor het laatst uitgezonden.

Op donderdag 19 november gaat de laatste aflevering van "Vandaag" op antenne. Danira Boukhriss Terkessidis neemt nieuwe projecten voor haar rekening bij Eén. Het net zoekt meer afwisseling in het tijdslot van halftien.   

Netmanager van Eén Olivier Goris: "Sinds dit seizoen wordt "Vandaag" vroeger, om 21.30 uur, uitgezonden. En hoewel het programma het de voorbije maanden inhoudelijk en wat betreft kijkcijfers goed heeft gedaan, voelt iedereen aan dat het huidige uitzenduur van halftien op lange termijn niet de ideale match is. Bovendien willen we Danira vrijmaken voor nieuwe projecten bij Eén. Daarom hebben we besloten dat het huidige seizoen van "Vandaag" het laatste wordt.

"Vandaag" bracht elke avond duiding bij de actualiteit van de dag, en bleef dat ook tijdens corona doen. Olivier Goris: "Zeker tijdens de lockdown is het programma erin geslaagd om een breed publiek te informeren. Het is ongelooflijk hoe snel de ploeg van "Vandaag" heeft kunnen schakelen: eerst mocht er in maart minder publiek aanwezig zijn tijdens de opnames, dan plots geen publiek meer en was het al corona wat de klok sloeg."

Danira Boukhriss blikt tevreden terug: "Het was een grote eer om drie seizoenen lang een dagelijkse talkshow te mogen maken. Ik heb enorm veel geleerd, honderden boeiende mensen ontmoet en samengewerkt met een fantastisch team achter de schermen. Ik ga ten volle genieten van de laatste drie weken "Vandaag." En nadien smijt ik me vol enthousiasme op mijn nieuwe projecten."

Meest gelezen