Vergeet Halloween en Sinterklaas, voor Nina uit Berlare is het nu al Kerstmis

Fotografe Nina Ediers uit Berlare is begeesterd door Kerstmis, zij heeft haar kerstboom al nu gezet. Een beetje vroeg wel, zouden veel mensen zeggen, maar Ediers trekt er zich niks van aan: "Mijn kerstboom staat al uit, nóg vroeger dan anders. Zo maak ik het gezelliger in deze donkere tijden."

Normaal gezien komt, voor veel mensen toch, eerst de grote kindervriend Sinterklaas en nadien halen we de kerstballen en lichtjes boven voor Kerstmis. Maar fotografe Nina Ediers uit Berlare ziet dat een beetje anders. Haar kerstboom staat al te blinken in haar huiskamer: "Mijn kerstboom staat al uit. Alhoewel er nu ook nog wat Halloweenversiering in die boom hangt", lacht Ediers. Ze maakt een combinatie van de feesten in de boom dus: "Ik heb het wat aangepast, de Halloweentekeningen die in de boom hangen passen nog in het concept van de kerstboom. Niet te griezelig dus."

Ik trek er mij niks van aan dat ik zo vroeg ben, het is gewoon allemaal veel te gezellig!
Nina Ediers uit Berlare

Extra gezellig

Ediers heeft de boom heel bewust al zo vroeg uitgezet. In deze coronaperiode mag dat, vindt ze: "We zitten allemaal zoveel thuis nu, ik geniet ervan om extra gezelligheid te hebben met al die lichtjes rond mij. Het wordt ook vroeger donker, dus dat maakt het allemaal wat knusser. Na Halloween zal ik wat kerstmuziek beginnen opzetten ook."

Ediers is fotografe en heeft in andere jaren rond half november vaak kerstshoots, daardoor kriebelt de kerstmicrobe altijd wat vroeger bij haar: "Dan begin ik mijn huis al te versieren. Maar nu ben ik meer thuis en vind ik dat het gerust nóg wat vroeger mag, dan kan ik er al van genieten." Ediers laat zich niet van de wijs brengen door haar omgeving, want die vinden dat allemaal een beetje te vroeg: "Ik trek me dat niet aan, ik vind dat helemaal niet erg", lacht ze.

Meest gelezen