Foto: Proximus

Verlaat Proximus door coronacrisis de iconische torens aan Brussels Noordstation? 

Telecombedrijf Proximus overweegt om zijn hoofdzetel te verlaten. Het gaat om de twee iconische torens vlakbij het Brusselse Noordstation. Daar werken in normale tijden zo'n 4.000 tot 5.000 mensen, maar door de coronacrisis waren dat er de afgelopen maanden maar enkele honderden. 

Al decennialang bepalen de torens van Proximus de skyline van de Brusselse Noordwijk. De twee kantoortorens met een hoogte van 102 meter werden in 1988 naast het Noordstation gebouwd. Toen werden ze de Pleiadetorens genoemd. In 2014 kregen ze de naam Belgacomtorens en dat tot Belgacom, Proximus werd. Sindsdien staan ze bekend als de Proximustorens. 

Coronacrisis

Maar wie weet krijgen de torens in de toekomst weer een nieuwe naam? Telecomoperator Proximus overweegt namelijk om uit de gebouwen te trekken. En dat heeft alles te maken met de coronacrisis. Voor de crisis in maart uitbrak werkten er dagelijks zo'n 4.000 à 5.000 mensen in het gebouw. Sinds de eerste lockdown werd telewerken er de norm, waardoor nu slechts enkele honderen mensen afzakken naar het kantoor in Brussel. 

Telewerken wordt de norm ook na de coronacrisis , dus gaan we na of we in Brussel een kleinere, groenere campus kunnen creëren

Guillaume Boutin, CEO Proximus

Ook na de coronacrisis wil het telecombedrijf verder inzetten op telewerken. Daarom onderzoekt het nu of het niet beter is om in de toekomst naar een kleiner en groener gebouw te verhuizen. "We zullen nagaan wat het beste scenario is om in Brussel een groenere en kleinere 'Proximus Campus' te creëren, die beter is afgestemd op samenwerking en formele en informele contacten", zegt CEO Guillaume Boutin. "Al zal een verhuizing zeker niet aan de orde zijn voor 2023. Ook een modernisering van de gebouwen behoort nog tot de mogelijkheden."

Meest gelezen