Striptekenaar tekent grote vlam op zijn raam in Hasselt voor de Warmste Week 

Striptekenaar Wim Swerts heeft een grote vlam getekend op zijn raam langs de Kuringersteenweg in Hasselt. De vlam wordt gedragen door zijn strippersonage Markske van F.C. De Kampioenen. De tekenaar wil hiermee woonzorgcentrum Ter Boogaerde een hart onder de riem steken. Daar heeft hij bijzonder goede redenen voor.

Als je op de Kuringersteenweg in Hasselt rijdt, hou je best je ogen goed open. Striptekenaar Wim Swerts heeft op een groot raam van drie meter bij drie meter, een enorme vlam getekend. De vlam wordt gedragen door Markske van F.C. De Kampioenen, waar hij tekenaar van is.

Dat verdient een vlammetje

Striptekenaar Wim Swerts

Een vlam achter je raam hangen is een actie van De Warmste Week. Je maakt daarmee duidelijk dat je bereid bent om je buren te helpen of met hen te praten. “De Warmste Week, de beste buren, heb ik erbij geschreven”, vertelt Wim Swerts. “Mijn vlammetje gaat naar het WZC Ter Boogaerde in Zoutleeuw.” Swerts zijn vrouw zit ook in het WZC Ter Boogaerde. “Zij zit daar samen met 17 andere bewoners met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Er zijn daar geen besmettingen binnengekomen. Dat is uitzonderlijk en verdient een vlammetje."

Als je je buren wilt laten weten dat je klaar staat voor hen, kun je ook zelf een vlammetje knutselen of tekenen, of uitprinten via de website van Radio 2 of via dewarmsteweek.be en aan je raam hangen. 

 

Meest gelezen