Jong in de States - Waarom een jonge brandweerman uit Luzerne County voor Trump kiest: "Hij heeft goed werk geleverd"

In de aanloop naar de verkiezingen in de VS trekt VRT-reporter Thomas De Graeve door de States, op zoek naar verhalen van gewone, jonge Amerikanen. Hoe beïnvloeden hun leven en dagelijkse ervaringen de keuze die ze maken in het stemhokje? Vandaag: het verhaal van John Lombardo, een jonge Republikein uit Pittston, Luzerne County. "President Trump heeft goed werk geleverd, maar ik maak me zorgen over de sfeer in de campagne."

Luzerne County is één van de belangrijkste plekken tijdens deze verkiezingen. De mensen die hier wonen zorgden er voor een groot stuk voor dat Donald Trump de staat Pennsylvania nipt kon winnen. En die overwinning zorgde er voor een groot stuk voor dat hij president kon worden.

John Lombardo is een jonge Republikein uit Pittston, Luzerne county. Vier jaar geleden was hij niet overtuigd door Trump. Hij steunde andere Republikeinse kandidaten, en stemde uiteindelijk enkel voor Trump omdat hij zijn partij trouw wilde blijven. Vier jaar later is hij meer dan aangenaam verrast. Voor hem is Trump één van de meest effectieve presidenten die de VS ooit heeft gehad.

Bekijk hieronder zijn verhaal: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen