Screenpunk - Flickr / Creative Commons by-nc

Kustloodsen voeren actie sinds vrijdagmiddag

De kustloodsen voeren sinds vrijdag actie tegen de plannen om hen onder het motto van multi-inzetbaarheid ook in te zetten op het kanaal Gent-Terneuzen. Volgens de Associatie van Kustloodsen (AvK) ging in de late namiddag een stiptheidsactie van start en liggen de eerste schepen inmiddels voor anker. Dat schrijft transportmagazine Flows.

Enkele jaren geleden kondigde toenmalig minister Ben Weyts aan dat het principe van de multi-inzetbaarheid zou worden ingevoerd. "Tot dusver werd die  alleen ingevoerd voor nieuwe kandidaten in de sector zee- en kanaalloodsen. Maar dat zou nu uitgebreid worden naar nieuw aangeworvenen bij de kustloodsen", hekelt de Associatie van Kustloodsen.

De actie komt er volgens de AvK nadat een vergadering in Brussel niet het verhoopte resultaat opleverde. "We gaan nu verder overleggen met het kabinet van Vlaams minister Lydia Peeters en het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust, in de hoop zo snel mogelijk tot een oplossing te komen", verklaarde AvK-voorzitter Wouter Mazijn.

Meest gelezen