AFP or licensors

Orthodoxe priester neergeschoten in Lyon, verdachte is opgepakt

In de Oost-Franse stad Lyon is vanmiddag een priester van een Grieks-orthodoxe kerk neergeschoten. Dat meldt de politie. De dader sloeg op de vlucht, maar is vanavond opgepakt. De priester was zijn kerk aan het afsluiten. Het slachtoffer is zwaargewond.

Volgens nieuwszender BFMTV heeft de dader twee schoten gelost en verkeert de priester in levensgevaar. In de loop van de avond is een verdachte opgepakt. Die lijkt overeen te komen met de beschrijving die getuigen hadden opgegeven. "Zijn mogelijke betrokkenheid wordt nog nagegaan", meldt het parket. De man had geen wapen bij zich.

De situatie in Frankrijk is erg gespannen sinds de moord op leraar Samuel Paty, nadat die in de klas spotprenten van de moslimprofeet Mohammed had laten zien in een les over de vrijheid van meningsuiting.

Donderdag heeft een Tunesische jongeman in de basiliek van Nice drie mensen met een mes vermoord. Het is nog niet duidelijk of er een verband is met de schietpartij van vandaag.

In Avignon heeft de politie donderdag een gewapende man doodgeschoten die passanten bedreigde. Hier bleek het te gaan om een man die lid was van de extreemrechtse groep Génération Identitaire.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen