Radio 2

Acht schapen en geitje doodgebeten door hond in Zichems natuurgebied Catselt, Natuurpunt roept op om honden aan de lijn te houden

In het natuurgebied Catselt in Zichem heeft Natuurpunt acht dode schapen en een dood dwerggeitje aangetroffen. De dieren zijn doodgebeten door een of meer honden. Natuurpunt doet een oproep om honden in natuurgebieden altijd aan de lijn te houden.

Een aantal schapen raakte ook gewond. Twee schapen waren er zo erg aan toe dat de dierenarts ze liet inslapen. De dieren zijn in de snuit gebeten. Dat is het werk van een hond, niet van een wolf. Kurt Sannen, de eigenaar van de dieren, is er het hart van in. Het is ook een financiële aderlating. De schapen waren ooien die dekklaar waren om voor lammeren te zorgen. De politie deed de nodige vaststellingen.

 

Oproep

Geert Moris van Natuurpunt Scherpenheuvel-Zichem doet een oproep om de hond in natuurgebieden altijd aan de lijn te houden. "Bijna dagelijks zien we dat wandelaars in een natuurgebied hun hond los laten lopen. Dat is schadelijk voor het wild, bijvoorbeeld voor vogels die op de grond broeden of voor reeën. Andere wandelaars storen zich ook aan loslopende honden. En honden doen schapen en koeien die in het gebied grazen schrikken. In extreme gevallen, zoals nu,  komt het roofdier in de hond boven en valt hij de grazende dieren aan." 

Meest gelezen