Politie van Antwerpen legt verschillende feestjes in de stad stil

In Antwerpen heeft de politie afgelopen nacht verschillende feestjes stilgelegd waar het samenscholingsverbod en de regels over afstand houden werden overtreden. Dat meldt ze in een persbericht. Op een plek belaagde een vrouw een politievrouw.

Een eerste feestje vond plaats op de Stadswaag. Een interventiepatrouille controleerde er een appartement waar 8 personen samen een feestje bouwden. Daarbij werden niet alleen de geldende maatregelen niet nageleefd, er was ook veel lawaaioverlast voor de omgeving, zegt de politie.

Een dronken vrouw van 35 stelde zich volgens de politie agressief op en weigerde een mondmasker te dragen en afstand te houden tijdens de controle. Op een bepaald moment viel ze een inspecteur aan en krabde haar verschillende malen, onder andere in het gezicht.

De politievrouw liep verschillende verwondingen op en is enkele dagen arbeidsongeschikt. De agressieve dame is opgepakt. Een tweede persoon die probeerde om de aanwezigen op te hitsen om zo het politie-optreden te bemoeilijken werd bestuurlijk aangehouden.

Van de Rooseveltplaats naar de Paardenmarkt

Op de Franklin Rooseveltplaats werd een kotfeestje met 12 personen tussen de 16 en 20 jaar stilgelegd. Na enige discussie verlieten alle aanwezigen de plek, maar er kon opgevangen worden dat het feestje elders zou worden verdergezet, zegt de politie.

Later op de nacht werd daarom een controle uitgevoerd op de Paardenmarkt. Daar bleken verschillende van dezelfde feestvierders aanwezig op een ander kot. Tijdens de controle vluchtten 3 personen via de ramen voor de politie. De 5 overige aanwezigen werden bestuurlijk aangehouden gezien ze al voor de tweede keer betrapt werden en zich telkens tegen de politie keerden.

Verschillende groepjes

Deze ochtend merkte een interventiepatrouille een feestje op in de Smaragdstraat in Berchem. Daar bleken 17 aanwezigen een halloweenfeestje te vieren. Een aantal aanwezigen maakten nog aanstalten te vluchten via de aanpalende tuinen van de woning, maar bedachten zich.

In de Kammenstraat werd een feestje stilgelegd met 6 aanwezigen. In de Monnikenhofstraat in Berendrecht werden 's avonds 7 minderjarigen aangetroffen die rondhingen op de binnenplaats van een schoolgebouw. Er werden geen beschadigingen aangericht. Ze werden allemaal naar huis gestuurd en hun ouders werden verwittigd.

Op de Plantin en Moretuslei waren 8 personen samen gebruik aan het maken van lachgas op een parking.

Stadspark en Kaaien

Tot slot controleerde de politie ook in het Stadspark en op de Kaaien na oproepen op sociale media om aldaar samen te komen en Halloween te "vieren". In het Stadspark werden 15 personen aangetroffen, bijna allemaal minderjarig.

Op de Kaaien werd een groep van 9 personen opgemerkt, die wegvluchtten toen ze de politie opmerkten. 3 personen werden staande gehouden. Eén van hen (16) was in het bezit van bijna 50 stuks vuurwerk. Dat werd in beslag genomen.

Meest gelezen