Politie sluit vuurwerkwinkel in Baarle-Hertog na overrompeling door “Lockdown Deals”

De Politie heeft zaterdagavond een vuurwerkwinkel gesloten in de grensgemeente Baarle-Hertog omdat de coronamaatregelen er niet werden nageleefd. Er waren te veel klanten aanwezig in de winkel. De vuurwerkwinkel had nog snel voor de sluiting van de niet-essentiële winkels verschillende “Lockdown Deals” aangekondigd om nog zo veel mogelijk vuurwerk te verkopen voor de eindejaarsfeesten. 

De Politie Regio Turnhout vreesde dus voor een volkstoeloop in de vuurwerkwinkel en hield daarom zaterdag een extra oogje in het zeil om tijdig te kunnen ingrijpen als dat nodig zou zijn. De politie stelde meerdere keren vast dat er tot driemaal meer klanten dan toegestaan aanwezig waren in de winkel. Er werden enkele processen-verbaal opgesteld en de winkel heeft zaterdagavond de deuren moeten sluiten. Ook vandaag mag de winkel niet meer open.

Meest gelezen