Zeker 2 doden en 5 gewonden bij steekpartij op Halloween in Quebec

Tijdens een Halloweenfeest in de Canadese stad Quebec heeft een twintiger met een mes om zich heen gestoken. Er zijn zeker twee doden en vijf gewonden. De man was verkleed, hij is opgepakt. 

In de Canadese stad Quebec is een feestje voor Halloween tragisch afgelopen. Rond half elf 's avonds plaatselijke tijd viel een man de omstaanders aan op een plein nabij het provinciale parlement en het historische Château Frontenac. De twintiger was volgens de politie verkleed in een middeleeuws pak en gewapend met een zwaard of een groot mes. 

Volgens de politie zijn er twee doden gevallen en zijn vijf anderen gewond geraakt. Ze liggen in het ziekenhuis, sommigen zijn er zwaar aan toe, maar niemand zou in levensgevaar zijn. Daarop werd de man opgepakt en ook naar een ziekenhuis gebracht, zeggen Canadese media. 

Volgens getuigen waren er op dat uur nog weinig mensen op straat, ook omwille van de beperkingen rond corona. De politie waarschuwde de inwoners van Quebec dat ze uit voorzorg moesten binnen blijven. Het motief van de dader is nog niet duidelijk. Er is een onderzoek gestart. 

Meest gelezen