Foto: Stad Antwerpen

Stad Antwerpen roept op: “Zet een boek voor je raam om virtuele Boekenbeurs te steunen”

Vandaag is het de openingsdag van de virtuele Boekenbeurs in Antwerp Expo. Om deze coronaproof editie te steunen, doet de stad Antwerpen een oproep: “Zet een boek voor je raam”. De stad wil zo de Boekenbeurs en de vele Antwerpse boekenliefhebbers een hart onder de riem steken en verbondenheid creëren. 

Ook dit jaar vindt de Boekenbeurs van 1 tot 11 november plaats in de vertrouwde Antwerp Expo. De 84ste, maar noodgedwongen virtuele, editie wordt via vrt.nu uitgezonden. Meer dan 300 auteurs zullen de komende dagen hun boeken voorstellen in een Boekenmarathon, een reeks interviews gepresenteerd door Tom De Cock. Maandag worden ook de jaarlijkse Boekenleeuw en Boekenpauw uitgereikt tijdens het online evenement.

Warme oproep voor lievelingsboek

Het initiatief werd genomen door de stad om de online Boekenbeurs te steunen. "Dit is een warme oproep aan de stadsbewoners om tijdens de periode van 1 tot 11 november een boek voor hun raam te zetten dat ze graag hebben gelezen", zegt Antwerps cultuurschepen Nabilla Ait Daoud (N-VA).

"Het culturele leven is omwille van het coronavirus opnieuw stilgevallen, maar gelukkig bieden boeken troost. Boeken inspireren ook: zo wordt een wandeling in de buurt meteen een literaire ontdekkingstocht langs de uitgestalde boeken voor het raam. Onze bibliotheken en boekenwinkels blijven overigens open, dus nieuwe boeken lezen kan nog steeds," aldus Ait Daoud.

Wedstrijd Antwerpen Leest

Op de Facebookpagina van lezersplatform Antwerpen Leest kan je ook een foto delen van je raam met boek. Antwerpen Leest verloot vervolgens tien exemplaren van "Het stad in mij" van gewezen stadsdichter Maud Vanhauwaert onder de inzenders.

Meest gelezen