VRT NWS-journalist en filmreporter Ward Verrijcken (47) is overleden

VRT NWS-journalist en filmreporter Ward Verrijcken is overleden. Hij was 47. De nieuwsdienst reageert verslagen op zijn dood.

Ward Verrijcken werd geboren op 16 juli 1973. Hij studeerde Germaanse talen aan de KUB en de KU Leuven en ging later aan de slag bij Het Laatste Nieuws en het tijdschrijft Bonanza van Woestijnvis.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Daarna trok hij naar de VRT waar hij als filmreporter bij "De rode loper" werkte. Toen dat programma in 2011 eindigde, werd hij de vaste filmjournalist van VRT NWS.

Hij maakte reportages voor "Het Journaal", lichtte films toe voor radionieuws en -duiding en schreef voorts analyses en filmtips voor vrtnws.be.

Tijdens zijn carrière ontmoette hij tal van grote filmsterren en andere beroemdheden uit binnen- en buitenland zoals Robert De Niro, Meryl Streep, George Clooney, Oprah Winfrey, Justin Timberlake en Madonna. 

De redactie van VRT NWS reageert verslagen op het nieuws van het overlijden van Ward. We bieden zijn familie en vrienden, onder wie velen op de nieuwsvloer zelf, onze oprechte deelneming aan.

Bekijk hier een gesprek dat Ward Verrijcken in 2011 met regisseur Steven Spielberg had naar aanleiding van de première van zijn film "The adventures of Tintin" in Brussel:

Videospeler inladen...

In 2018 wist Ward Verrijcken Oprah Winfrey voor een interview te strikken. Dat gesprek kunt u hier bekijken:

Videospeler inladen...

Meest gelezen