Nicolas Maeterlinck

Artsen Noord-Limburg schrijven open brief: "Wij maken ons zorgen om u"

Artsen uit Noord-Limburg maken zich zorgen en schreven daarom een open brief. Sommigen onder ons nemen de verstrengde coronamaatregelen nog altijd met een korreltje zout. De artsen uiten hun bezorgdheid en zijn bang en gefrustreerd dat nog zoveel mensen de klik in hun hoofd nog altijd niet gemaakt hebben.

Het is vandaag de eerste dag van de strengere coronamaatregelen. De Noord-Limburgse artsen vragen in een open brief aan hun inwoners de regels heel serieus te nemen. Want heel wat mensen nemen het nog altijd niet nauw met de veiligheidsmaatregelen, en dat baart hen zorgen: "Wij zijn bang en gefrustreerd omdat, al onze inspanningen ten spijt, er nog zoveel mensen zijn die niet beseffen dat zij zelf een motor zijn in de al te snelle verspreiding van het virus", schrijven ze.

We zijn nog nooit zo flexibel geweest

“Wij maken ons zorgen om u…”, zo opent de brief. “Al maanden staan wij in de frontlinie om COVID-19 te bestrijden, op allerlei manieren. Wij informeren, traceren, attesteren, stellen gerust, testen, behandelen, telefoneren. Wij luisteren naar uw bezorgdheden, volgen de cijfers op de voet, lezen de richtlijnen, passen onze werkwijze voortdurend aan, zijn nog nooit zo flexibel geweest."

We zien nog altijd veel overtredingen van de coronaregels, zeggen de artsen, zoals mensen die hun mondmasker niet dragen, verjaardagsfeestjes geven, of op de straat samen buurten en dan te dicht bij mekaar staan. Ze vragen mensen met covidsymptomen ook om te bellen met hun huisarts en zeker niet in een wachtzaal te gaan zitten. 

Meest gelezen