Camping Dreamville Tomorrowland moet wijken voor kleiputten

In Rumst is steenbakkerij Wienerberger gestart met het graven van heel diepe putten, om er klei boven te halen. Dat is geen goed nieuws voor Tomorrowland, want hun camping Dreamville staat daar normaal altijd. "Tomorrowland brengt veel geld op voor Rumst, en de gemeente is daarom bezig met het zoeken naar een oplossing", zegt burgemeester Jurgen Callaerts (N-VA).

In Rumst is er een actieve kleiontginning die ook voorzien is in het gewestplan. Veel landbouwers die er gronden pachten, verliezen nu dus een deel van hun grond. “Ik verlies zowat vijf hectare maar ik wist dat dit ooit kon gebeuren want het was in de pachtersvergunning ingeschreven", zegt landbouwer Luc Mermans. 

Problemen voor Tomorrowland

De afgravingen in de Rumstsestraat geven ook problemen voor het festival Tomorrowland. "De toegang van de campingplaats Dreamville wordt ook afgegraven", zegt burgemeester Jurgen Callaerts. "We zijn volop bezig om dit op te lossen, maar het is zeker niet gemakkelijk".

Beide partijen zijn belangrijke economische spelers. Het is een moeilijke zoektocht naar een oplossing

Jurgen Callaerts, burgemeester (N-VA)

Zowel Wienerberger als Tomorrowland zijn belangrijke economische spelers voor Rumst. "We willen daarom een oplossing zoeken met alle partijen. We zijn bijvoorbeeld op zoek naar landbouwterreinen die niet in aanmerking komen voor afgraving. Maar het is een moeilijke zoektocht", zegt Callaerts.

Meest gelezen