Radio 1

Chefkok Sofie Dumont over coronakilo’s: “Lekker eten pakken ze ons niet af”

Toegegeven, snel komen de kilo's er bij chefkok Sofie Dumont uit Pepingen niet aan. Maar dan nog zou ze het lekkere eten en drinken niet laten staan. "Koekjes bakken en positief denken. Zo kom ik ook de tweede lockdown door", vertelt ze op Radio 2 Vlaams-Brabant en Brussel. 

De eerste lockdown heeft Sofie, haar man Wim Vannechten en dochter Grace veel deugd gedaan vertelt ze in Start Je Dag. “We waren altijd samen met ons drietjes en dat heeft veel rust gebracht. Grace heeft daar enorm van genoten. We wonen op 'den buiten' en hebben daar prachtig kunnen wandelen. En het was ook nog eens fantastisch weer. Dat is nu natuurlijk veel minder.”

Sociale contacten mogen niet meer. Mijn geluk moet dus van ergens anders komen, zoals van koekjes bakken

Sofie vindt het fantastisch dat iedereen aan het bakken geslagen is sinds de eerste lockdown. “Wat er altijd zal moeten blijven gebeuren in ons leven, is eten. Drie keer per dag. Dat is toch geweldig? En die coronakilo’s? Daar trek ik me echt niets van aan. Er wordt ons al zoveel afgenomen. Ik ben zelf graag onder de mensen, en mis dat nu enorm. Mijn geluk moet dus van ergens komen. Zoals van koekjes bakken. Bovendien duurt het wel even voor de knoop van mijn broek openstaat, ik mag echt veel eten (lacht). Niet lekker mogen eten of drinken? Dat zou enorm zwaar voor me zijn.”

En dat lekkere eten van Sofie, deelt ze nu meer dan ooit op sociale media. “Door de tweede lockdown heb ik tijd om mijn website en youtube-kanaal uit te breiden met recepten en inspiratie om te koken." En laat ons daar de komende weken weer véél tijd voor hebben...

Meest gelezen