Vzw Co-LIVING

De Warmste Week zoekt hobbykok die 5 jongvolwassenen met verstandelijke beperking wil leren koken

Vzw Co-LIVING in Harelbeke is op zoek naar een hobbykok die 5 jongvolwassenen met een verstandelijke beperking wil leren koken. Volgend jaar willen die 5 jonge gasten samenwonen op zelfstandige basis. "Het zou leuk zijn dat ze 's avonds samen kunnen kokerellen", zegt Fabienne Denys van vzw Co-LIVING.

"We hadden graag een kookworkshop georganiseerd met een hobbykok of een professionele chef-kok", zegt Fabienne van vzw Co-LIVING in Harelbeke. "Het zou de bedoeling zijn om onze 5 jongvolwassenen de basisbeginselen van het koken aan te leren. We zijn ook nog op zoek naar een locatie, want het huis waar ze gaan wonen, is nog niet klaar. Het moet wel een coronaveilige keuken zijn. Daar staan we wel op."

Aardappelen koken

"Het hoeft helemaal geen hoogstaande gastronomie te zijn", lacht Fabienne. "Een gekookt aardappeltje is ook al goed. Een van onze gasten heet Hannes. Hij helpt me altijd in de keuken. Hannes weet perfect hoe je puree moet stampen, maar hij weet bijvoorbeeld niet hoe lang de aardappelen moeten koken en wat er allemaal in het kookwater en de puree moet. Dat zit bij Hannes echt wel ver."

Jeroen Meus?

"De kers op de taart voor onze gasten? Jeroen Meus die hen een kookworkshop geeft", zegt Fabienne. "We kunnen maar proberen, hé!"

Ken of ben jij iemand die 5 jongvolwassenen wil leren koken? Laat het dan weten via de website van de Warmste Week.

Meest gelezen