Gasten Kempense Meren in Mol moeten vertrekken: "Terug naar de kust, waar het minder veilig is"

Door de verstrengde maatregelen moeten ook vakantieparken vandaag hun deuren sluiten. Bij Sunparks Kempense Meren in Mol waren de vakantiehuisjes afgelopen weekend voor 85 procent bezet. Iedereen moest er tegen vanmiddag 12 uur weg. En dat vonden de vakantiegangers heel jammer. "Wij wonen aan de kust en moeten nu dus terug naar daar. Nochtans is het hier veel veiliger", klinkt het.

"We vinden het heel jammer dat we opnieuw moeten sluiten", vertelt Johan Revets van Sunparks Kempense Meren. "We hadden nog een aantal dingen gepland voor Halloween. Die hebben we nu ook weer moeten annuleren. Maar de gezondheid van de mensen is natuurlijk nog steeds het belangrijkste."

Koffers niet uitgepakt

Het zwembad en het restaurant van het vakantiepark moesten al eerder sluiten, maar dat weerhield de mensen niet om toch nog even langs te komen. "We zijn toch nog vertrokken en hebben onze koffers zelfs niet uitgepakt, omdat we niet wisten hoe lang we mochten blijven", vertelt een van de vertrekkende gasten.

We voelden ons heel veilig en konden bijvoorbeeld eten afhalen in het restaurant

Ondanks de vreemde omstandigheden hebben de gasten ervan genoten. "We voelden ons hier heel veilig en hebben veel gefietst en gewandeld. We hebben ook eten afgehaald in het restaurant. Er werd ook duidelijk gecommuniceerd", klinkt het. 

Veiliger aan de kust

Volgens enkele gasten is het veiliger in het vakantiepark dan aan de kust. "Wij zijn van de kust en kwamen hier voor een korte vakantie", klinkt het. "Nu moeten we terug naar de kust, waar het volgens ons minder veilig is. Er is veel meer volk door dagjestoeristen en tweede verblijvers. Ook niet iedereen draagt er een mondmasker, terwijl hier iedereen wel zijn best doet."

Meest gelezen