GigaSwing in Hasselt blijft muziek leveren: “Klanten blij dat hun muziekbron niet droog valt”

In Hasselt kan je ondanks de sluiting van de muziekwinkels toch nog je favoriete muziek gaan afhalen bij GigaSwing. Via een afspraak kunnen mensen er nu toch nog muziek gaan kopen, ook al zijn de deuren van de winkel niet open.

Luc Bertels, uitbater van muziekwinkel GigaSwing is een tevreden man. Want hij kan, ook al is het niet op de gebruikelijke wijze, toch nog muziek aanbieden aan zijn klanten. "Mensen kunnen me online, via mail of via telefoon bereiken voor een bestelling door te geven. Ik bekijk vervolgens of ik het gewenste album in stock heb, en dan kunnen we een moment afspreken waarop de klant het kan komen halen", zegt hij. 

Afhaalswinger

Nadat het nieuws bekend gemaakt werd dat niet-essentiële winkels een aantal weken moesten sluiten, ging Luc direct aan het werk. Zaterdagochtend lanceerde hij de "Afhaalswinger", waarmee mensen online toch nog hun muziek kunnen bestellen. "Het leverde meteen goede reacties op. Vaste klanten waren blij dat hun muziekbron niet droog viel. Ondertussen hebben ik al meerdere berichten gekregen van mensen die een album willen bestellen", vertelt de muziekverkoper.

Eén klant per keer

Alles verloopt volgens de regels, beweert Luc Bertels. "Als mensen toekomen, mogen ze heel even in de winkel binnen tot aan de balie om hun aankoop die klaarstaat te betalen. Maar alles wordt hier goed verlucht en we hebben natuurlijk mondmaskers op. Ik heb ook verschillende obstakels geplaatst zodat mensen niet per ongeluk toch nog door de bakken bladeren als ze in de winkel komen", lacht hij.

Bij de vorige lockdown was ik eigenlijk een beetje werkloos

Uiteindelijk is de uitbater van GigaSwing tevreden met de maatregel. "Bij de vorige lockdown was ik eigenlijk een beetje werkloos. Toen was er ook het probleem dat de toevoer van omliggende landen plots stil viel. Ik hoop dat dat deze keer niet het geval is want als er niets is om te verkopen, kan ik ook niet open blijven natuurlijk", besluit Luc.

Meest gelezen