AFP or licensors

Italië verscherpt coronamaatregelen, beperkt verkeer van personen en voert avondklok in

In Italië komen er nieuwe maatregelen om de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen. Premier Giuseppe Conte wil het land verdelen in drie zones al naargelang het risico. Het verkeer van mensen wordt ook aan banden gelegd.

Italië is het zwaarst getroffen land in Europa, maar had tot voor kort de tweede golf van besmettingen goed doorstaan. De voorbije weken gaat het aantal besmettingen echter opnieuw de hoogte in. De Italiaanse regering waarschuwt dat de ziekenhuizen in 15 van de 20 regio's volgende maand overstelpt zullen worden als er nu niet wordt ingegrepen en maakt daar nu een begin mee.

Stop met reizen naar zwaar getroffen regio's

Premier Giuseppe Conte

Premier Giuseppe Conte heeft vanmiddag in het parlement een nieuwe reeks maatregelen en beperkingen afgekondigd om die curve om te buigen. Een algemene nieuwe lockdown komt er voorlopig niet. Wel zullen winkelcentra in heel het land gesloten worden tijdens de weekends. Ook komt er in het hele land een avondklok. Conte wil ook afstandsonderwijs algemeen maken. Het aanbod van openbaar vervoer in stedelijke gebieden zal verder worden ingeperkt van 80 procent van de capaciteit nu tot de helft.

Conte wil Italië ook onderverdelen in drie zones, elk met een bepaald risico. Bovenop de nationale maatregelen kunnen in elk van die zones bijkomende beperkingen worden opgelegd. Zo wordt de bewegingsvrijheid van mensen in de regio's met het hoogste risico aan banden gelegd. Conte wil ook dat Italianen van buiten die gebieden er niet langer naartoe kunnen reizen tenzij met gegronde reden.

Meest gelezen