Johnny Depp verliest rechtszaak tegen Britse krant The Sun die hem afschilderde als "vrouwenmepper" 

Hollywoodacteur Johnny Depp heeft een rechtszaak verloren tegen de Britse krant The Sun, na een wekenlang moddergevecht. Depp had The Sun aangeklaagd wegens laster en eerroof nadat ze hem in 2018 hadden afgeschilderd als "vrouwenmepper". De acteur is van plan om in beroep te gaan.

De Amerikaanse acteur Johnny Depp had een rechtszaak aangespannen wegens laster en eerroof tegen de Britse tabloid The Sun. Dit deed hij nadat de krant hem in april 2018 afschilderde als "vrouwenmepper".  The Sun beschuldigde Depp ervan dat hij zijn ex-vrouw Amber Heard tijdens hun huwelijk had mishandeld.

De 57-jarige acteur pikte die beschuldigingen van de Britse krant niet en beweerde dat het zijn 34-jarige ex-vrouw was die losse handjes had. Hij klaagde vervolgens News Group Newspapers, de uitgevers van The Sun, aan en ook de hoofdredacteur van de krant, Dan Wootton. De eerste zitting van het proces begon op 7 juli, waarna drie weken volgden aan modder gooien in de rechtbank. 

Vandaag besliste rechter Andrew Nicol in het nadeel van Johnny Depp. De acteur verliest de zaak tegen News Group Newspapers. Volgens de rechter zijn de beweringen van de Britse krant in essentie waar en heeft Depp zijn ex-vrouw inderdaad mishandeld. Zowel zijn ex-vrouw Amber Heard als de Britse krant The Sun halen met die uitspraak hun slag thuis.

Johnny Depp is van plan om in beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechter. "Die uitspraak is even pervers als verbijsterend", zeiden de advocaten van Depp in een verklaring. "De uitspraak is zo gebrekkig dat het belachelijk zou zijn als Depp niet in beroep zou gaan", voegden ze eraan toe.

(Lees verder onder de foto)

Johnny Depp en zijn ex-vrouw Amber Heard

Volgens Elaine Charlson Bredehoft, de advocaat van Amber Heard, komt de uitspraak van de rechter "niet als een verrassing" voor diegenen die het proces hebben gevolgd. Ze voegt er nog aan toe: "Binnenkort zullen we in de Verenigde Staten nog meer bewijsmateriaal laten zien."

Er loopt ook nog een rechtszaak in de Verenigde Staten. Daar klaagt Johnny Depp zijn ex-vrouw aan over een artikel in The Washington Post, waarin ze het heeft over huiselijk geweld. Dat proces wordt volgend jaar gehouden. Depp eist in die zaak 50 miljoen dollar schadevergoeding van Heard. 

Meest gelezen