Jong in de States - Hoe stem je als Latina wanneer je omgeving dat amper doet: "Als we niet stemmen, verandert er niks"

In de aanloop naar de verkiezingen in de VS trekt VRT-reporter Thomas De Graeve door de States, op zoek naar verhalen van gewone, jonge Amerikanen. Hoe beïnvloeden hun leven en dagelijkse ervaringen de keuze die ze maken in het stemhokje? Vandaag volgen we Araceli Villezcas, een jonge Latina uit Arizona die (gekleurde) jongeren informeert en aanspoort om te gaan stemmen.

Araceli Villezcas is een jonge Latina activiste. Ze is al van jongsaf erg politiek geëngageerd, maar ze is een uitzondering op de regel. Latino’s, zeker de jongeren, zijn een groep die nauwelijks naar de stembus gaan in de VS. Araceli wil daar verandering in brengen. Want als zij niet gaan stemmen, zullen de Latino-belangen nooit verdedigd worden.

Haar aanpak lijkt succes te hebben in Arizona. De staat was decennialang betrouwbaar Republikeins. Maar dat lijkt nu te veranderen, en daar spelen de Latino’s, die eerder naar de  Democraten neigen, een grote rol in.

Bekijk hieronder het verhaal van Araceli Villezcas:

Videospeler inladen...

Meest gelezen