Katholieke kerk zet in op vieringen op afstand

Kerkgangers kunnen blijven deelnemen aan vieringen. Die zullen tijdens de tweede lockdown namelijk aangeboden worden op radio, tv en via livestream. Vanaf vandaag zijn publieke vieringen immers niet meer toegelaten. Enkel kerkelijke huwelijken en uitvaartplechtigheden mogen nog plaatsvinden, met een beperkt publiek weliswaar. 

Bij een huwelijk mogen enkel nog de bruid en bruidegom, de getuigen en de voorganger die het huwelijk inzegent aanwezig zijn. Bij een uitvaart mogen nog 15 mensen, uitgezonderd kinderen onder 12 jaar, aanwezig zijn. Daarnaast blijven kerken wel nog open voor individueel gebed. 

De andere vieringen zullen worden uitgezonden op de radio, tv en via livestream tijdens de tweede lockdown. Zo zal de VRT elke zondag de radiomis uitzenden op Radio 1 om 10 uur, en om de twee weken de tv-mis op Eén om 10 uur.

Op de zondag dat er geen tv-mis wordt uitgezonden op de VRT, zal Kerknet in samenwerking met de Nederlandstalige bisdommen een eucharistieviering uitzenden. Radio Maria zendt ook elke dag eucharistievieringen uit. 

Meest gelezen