Mechelen verlicht Sint-Romboutstoren als teken van hoop

Zolang de lockdown duurt, zal de Sint-Romboutstoren in Mechelen helemaal verlicht worden in plaats van voor de helft. De stad wil dit jaar ook de eindejaarsverlichting sneller aansteken dan anders en roept alle Mechelaars op om zelf ook een lichtje voor hun raam te zetten. 

Eerder dit jaar werden alle 291 spots op de Sint-Romboutstoren vervangen door energiezuinige ledverlichting. Een belangrijke vernieuwing op het vlak van duurzaamheid. “In normale omstandigheden wordt de toren tussen de 50-70% van de ledcapaciteit verlicht. Vanaf vandaag zetten we de leds op 100%. Daardoor zal de toren nog feller schijnen dan anders”, vertelt burgemeester Alexander Vandersmissen.

Mechelen gaat ook de eindejaarsverlichting versneld aansteken. Vandaag beginnen ze met de opbouw, die tegen het einde van deze week klaar zou zijn. Ook enkele gebouwen zullen stelselmatig verlicht worden. 

Zelf een lichtje branden

De stad wil ook zijn inwoners betrekken in het project. “Met deze lichtprojecten willen wij als stad ons steentje bijdragen aan de actie #zorgvoorlicht. We zullen de beelden ook delen op onze sociale media en de Mechelaars oproepen om zelf een lichtje voor hun raam te zetten.” 

Meest gelezen