Facebook/Mega World Tienen

Mega World, opvolger van Blokker, krijgt geen bescherming tegen schuldeisers

Winkelketen Mega World krijgt geen bescherming tegen zijn schuldeisers. Dat heeft de rechtbank beslist. Mega World nam in februari de 123 Belgische winkels van Blokker over. 

Het ziet er niet goed uit voor Mega World. De ondernemingsrechtbank van Mechelen heeft een gerechtelijk reorganisatieplan voor de winkelketen afgewezen.

Nochtans had het bedrijf een herstelplan klaar. Maar volgens de rechtbank heeft de keten onvoldoende correcte cruciale stukken getoond die een juist financieel beeld geven van de onderneming en was het plan daarom onvoldoende en niet realistisch.

123 winkels

Mega World nam winkelketen Blokker in België nog niet zo lang geleden over. En nu zijn er dus opnieuw financiële problemen. De bedoeling van Mega World was om bescherming tegen de schuldeisers te krijgen, maar om welke schulden het gaat en hoe groot de put is, blijft onduidelijk.

De rechter heeft wel twee voorlopige bewindvoerders aangesteld. Zij zullen de onderneming de komende tijd beheren en zullen wellicht nagaan of aan alle faillissementsvoorwaarden werd voldaan om de boeken neer te leggen.

Onderzoek naar eigenaar Mega World

Intussen heeft de onderzoeksrechter in Mechelen een gerechtelijk onderzoek opgestart naar de Nederlandse zakenman Dirk Bron, eigenaar van keten Mega World. Hij heeft een kwalijke reputatie in zijn thuisland en moet er zelfs terechtstaan voor fraude. Vakbond ACV Puls diende twee weken geleden een klacht in tegen Bron. 

Momenteel wordt een onderzoek gevoerd naar valsheid in geschriften, valsheid in jaarrekeningen en misbruik van vennootschapsgoederen.

Meest gelezen