Supra Bazar

Multiwinkels verbaasd dat ze dicht moeten: "Klanten gaan nu gewoon elders winkelen"

De multiwinkels, die vooral in West-Vlaanderen bestaan, worden gezien als niet-essentiële winkels en moeten dus ook dicht vanaf vandaag. De zaakvoerders hebben er gemengde gevoelens bij. 

Multiwinkels, een voornamelijk West-Vlaams fenomeen, verkopen een beetje van alles: klusmateriaal, speelgoed, keukenspullen, elektro, papierwaren en zo verder. Toen de doe-het-zelfzaken op het einde van de vorige lockdown weer open mochten, was er al veel verwarring onder welke categorie ze vielen. Maar nu is duidelijk gesteld dat ze tot de niet-essentiële winkels behoren en dus niet open mogen.

Bij Supra Bazar, met vestigingen in Gullegem, Harelbeke en Tielt, vinden ze dat vreemd. "Ik heb begrip voor de maatregelen", zegt Bavo Vanhalst van Supra Bazar. "Maar het geeft ons een dubbel gevoel. De doe-het-zelfzaken en de papierhandel blijven wel open. Mensen gaan vanaf nu gewoon daar naar toe in plaats van tot bij ons te komen. Ik vind het dus een beetje absurd. Wij gaan dan maar gewoon online verder, maar het blijft een beetje gek."

Meer winkels als essentieel gezien

Om oneerlijke concurrentie tegen te gaan, zal je in de supermarkten wel geen speelgoed, multimedia of kledij kunnen kopen. Opvallend: in vergelijking met de vorige lockdown worden er meer winkels als essentieel beschouwd. Boekhandels, telecomwinkels, tuincentra en zelfs bloemenwinkels mogen bijvoorbeeld open blijven. 

Meest gelezen