Belga

Na burgemeester van Diest is nu ook plaatsvervanger besmet met coronavirus

Nadat vorige week de burgemeester van Diest, Christophe De Graef (Open Diest), besmet raakte met het coronavirus, test nu ook zijn plaatsvervanger Geert Cluckers (DDS) positief. Derde schepen Bart Stals wordt nu tijdelijk waarnemend burgemeester.

De stad moet nu een tweede plaatsvervanger aanduiden die de burgemeestersjerp tijdelijk mag ombinden. Dat wordt schepen Bart Stals (CD&V). "Het volledige schepencollege werkt al twee weken van thuis uit en volledig digitaal. We staan via video of telefoon met elkaar in contact en komen dus fysiek niet meer bij elkaar. Maar zo zie je maar: het virus schuilt soms in een klein hoekje", reageert Stals.

Aan de beterhand

Burgemeester De Graef kreeg twee weken geleden duidelijke symptomen en ging daarop in quarantaine. Een paar dagen later bleek zijn coronatest positief. "Eens mijn isolatieperiode voorbij is, hoop ik snel weer op post te zijn. Want om eerlijk te zijn: de pauzeknop is niet mijn lievelingsknop en heb ik hem moeten zoeken", schreef De Graef daarover op zijn Facebookpagina. Eerste schepen Geert Clukkers werd aangeduid als waarnemend burgemeester, maar ook hij test nu positief. Zijn vrouw zou een paar dagen eerder besmet zijn geraakt. Het gezin zit momenteel thuis in quarantaine. Zowel De Graef als Cluckers hebben nog verschillende symptomen, maar zijn aan de beterhand.

Meest gelezen