Center Parks

Ook vakantieparken sluiten straks de deuren

Om 12 uur vanmiddag moeten ook de vakantieparken dicht in ons land, en dat op de eerste weekdag van de herfstvakantie. In Sunparks in Oostduinkerke waren er deze week 100 huisjes geboekt. 

Mensen die dat wilden konden afgelopen weekend nog een paar dagen in hun vakantiehuisje in Sunparks doorbrengen. De andere boekingen zijn geannuleerd. Jean-Pierre Vandewalle uit Leuven vindt het jammer dat zijn verblijf een heel stuk ingekort is, maar had het zien aankomen. "We hebben kleinere kinderen en de herfstvakantie is één van de weinige periodes dat wij er met het gezin eens op uit kunnen. Ik had inderdaad al een voorgevoel: de coronacijfers die maar bleven stijgen en de maatregelen die week op week, soms dag op dag, strenger werden. Helemaal verrast zijn we dus niet." 

Hotels mogen open blijven, maar ...

Op hotel overnachten kan wel nog, maar de gasten mogen enkel op de kamer eten, ook voor het ontbijt. Er is aanzienlijk minder interesse. Een aantal hoteliers hebben daarom zelf beslist om de deuren te sluiten, onder meer Natasje Feliers van Hotel Ariane in Ieper. "De financiële put van het voorjaar is te diep om nog te kunnen functioneren", zegt ze. "We willen een minimum aan service aanbieden. Ik vind het bijvoorbeeld belangrijk dat er altijd iemand aan de receptie is, als de gasten iets nodig hebben of een vraag hebben. Je wil ook dat er een zekere sfeer in het hotel hangt. Maar met een bezetting van minder dan 5 procent kan je die sfeer niet creëren."

Je wil een zekere sfeer creëren, maar met een bezetting van minder dan 5 procent kan dat niet

Natasja Feliers, hotel Ariane

Meest gelezen