Plantentuin in Meise blijft open tijdens tweede lockdown

Ook tijdens de nieuwe lockdown blijft een bezoek aan de Plantentuin in Meise mogelijk. Je moet wel op voorhand je ticket en tijdslot reserveren en je kan ook niet in de serres terecht.

Tijdens de eerste lockdown in het voorjaar ging de Plantentuin van Meise nog volledig dicht, maar deze keer kan je wel blijven wandelen in het 92 hectare grote domein. "Het was toch even spannend afwachten of het zou mogen van de overheid", vertelt Manon van Hoye van de Plantentuin. "Je moet wel je ticket en tijdslot vooraf reserveren via de website, want de toegang is beperkt. Dat is ook zo voor abonnees en inwoners van Meise. We zijn erg blij dat we bezoek mogen toelaten, want zo kunnen we tegemoet komen aan mensen die nood hebben om buiten te komen en te wandelen."

Het is hier genieten van de herfstkleuren en de buitenlucht.

Manon van Hoye, Plantentuin Meise

Wel zullen wandelaars het moeten doen zonder een bezoek  aan de binnenruimtes, want die blijven gesloten. "Maar zonder de serres blijft er nog altijd 91 hectare over om in rond te wandelen op een erg veilige manier", zegt van Hoye. "Er worden maar 80 mensen per half uur toegelaten op het hele domein. Je kan dus niet op een onveilige manier in de Plantentuin rondlopen. En een mondmasker in de tuin is niet verplicht. Het is hier momenteel trouwens echt genieten van de prachtige herfstkleuren en de buitenlucht. Het is zalig om hier rond te wandelen."

Wie een ticket reserveert voor de Plantentuin kan er de hele dag blijven rondwandelen. Ook met een MuseumPASS kan je na reservatie toegang krijgen. Meer info over de coronamaatregelen vind je op de website van de Plantentuin.

Herbekijk ook de journaalreportage over de nieuwste maatregelen in vakantieparken:

Videospeler inladen...

Meest gelezen