Het Regenbooghuis in Hasselt

Regenbooghuis Limburg stuurt 1.500 warme groeten naar woonzorgcentra: "Ouderen leven in moeilijke en eenzame omstandigheden"

Regenbooghuis Limburg heeft een actie bedacht waarbij het zo'n 1.500 ouderen in woonzorgcentra een warme groet wil bezorgen. Via een QR-code kunnen kaartjes geschreven worden die daarna aan negen woonzorgcentra bezorgd worden.

Regenbooghuis Limburg wil elk jaar aandacht vragen voor de aidsproblematiek op Wereldaidsdag op 1 december. Ook dit jaar zal het, ondanks de coronacrisis, uitpakken met een grote actie om mensen te sensibiliseren rond hiv en aids. Maar het Regenbooghuis heeft nog een ander initiatief bedacht om het leven in woonzorgcentra aangenamer te maken.

Ouderen in woonzorgcentra een hart onder de riem steken

“We wilden in de koude decembermaand ook graag ouderen in woonzorgcentra een hart onder de riem steken, die door de coronacrisis al maanden in moeilijke en vaak eenzame omstandigheden leven,” vertelt Manon van Engelen aan Radio 2 Limburg. “Daarom hebben we twee acties gecombineerd. De hele maand november worden inwoners van de provincie Limburg opgeroepen om digitaal een kaartje te schrijven voor bewoners van negen woonzorgcentra. Mensen kunnen een QR-code met hun smartphone scannen en op een formulier aangeven voor welk woonzorgcentrum ze een kaartje schrijven. De digitale groet die ze op het formulier invullen, wordt door het team van Regenbooghuis Limburg daadwerkelijk geschreven op rode “warme groeten”-kaartjes."

Na 1 december worden de kaartjes naar de woonzorgcentra gebracht, zodat de bewoners voor de kersttijd nog een warme groet mogen ontvangen. De QR-code kan je vinden op de Facebookpagina van Regenbooghuis Limburg.

Meest gelezen