(Archieffoto)
Facebook Speelgoedwinkel Mertens

Speelgoedwinkel uit Kessel-Lo blijft verkopen ondanks sluiting

Met Sinterklaas en de feestdagen in het vooruitzicht, kon de nieuwe lockdown niet slechter vallen voor speelgoedwinkels. Ook niet voor Renilde Mertens van de gelijknamige speelgoedwinkel in Kessel-Lo. Toch is ze niet ongelukkig met de sluiting: “De gezondheid moet nu écht even voor gaan en er zijn genoeg alternatieven”. 

“Het was een stormloop het afgelopen weekend”, vertelt Renilde Mertens in Start Je Dag op Radio 2 Vlaams-Brabant.  Niet alleen voor de speelgoedwinkels komt de nieuwe lockdown ongelegen, maar ook voor de ouders die Sinterklaas- en kerstcadeautjes willen inslaan. Al was die stormloop misschien niet nodig, vindt Renilde. “De gezondheid gaat nu écht even voor. Bovendien zijn er alternatieven. Zo hebben we een webshop waar klanten gerust kunnen kopen, en we organiseren afhaalmomenten. Mensen kunnen bellen of een mailtje sturen met hun bestelling, en die zetten we dan klaar waardoor we kunnen vermijden dat iedereen hier op een hoopje komt staan. Al is het natuurlijk nooit hetzelfde. Als de winkel open is kan je mensen advies geven, samen zoeken naar een leuk cadeautje. Dat missen we nu wel.”

Sinds de vorige lockdown hebben we gemerkt hoe solidair mensen in het Leuvense zijn en onze winkel ondersteunen

Opboksen tegen de grote webshops, kan Speelgoedwinkel Mertens niet. Daarvoor hebben ze de middelen en het budget niet. Maar dat hoeft ook niet, zegt Renilde. “We hebben een heel trouw cliënteel. De winkel is hier ook al erg lang, we zijn gekend in het Leuvense. En ik heb sinds de vorige lockdown gemerkt hoe solidair klanten in de streek zijn. Bovendien zijn puzzels en gezelschapspelen het ideale tijdverdrijf voor als we binnen moeten blijven.” Tijdverdrijf zit er voor Renilde momenteel niet in. Zij moet zich nu haasten om haar virtuele winkel, zoals ze haar webshop noemt, verder aan te vullen zodat die klaar is tegen Sinterklaas. 

H. Mertens (links, archieffoto )
Facebook Speelgoedwinkel Mertens

Meest gelezen