Dries Vaes

Leopoldsburg verbiedt sportkampen in herfstvakantie: "Angst dat te veel bubbels zich met mekaar zouden mengen"

Enkele gemeenten hebben sportkampen deze herfstvakantie verboden. Ook in Leopoldsburg zijn sportkampen die de gemeente in eigen beheer georganiseerd had, geannuleerd.

Van de overheid mogen de activiteiten voor kinderen tot en met 12 jaar doorgaan, maar toch heeft een aantal gemeenten de sportkampen geannuleerd. De gemeenten hebben angst dat door het teveel contact tussen de kinderen het coronavirus zich verder zal verspreiden. Ook in Leopoldsburg zijn er drie kampen afgezegd:  "We hebben met het college beslist dat we strenge maatregelen gaan nemen", zegt schepen van Sport Sara Verbeeck. "We hebben de sportkampen die we in eigen beheer hebben afgelast omdat we anders te veel bubbels met mekaar zouden vermengen. Verschillende scholen zouden dan samenkomen, en dat willen we vermijden."

"We hebben op deze maatregel eigenlijk weinig reacties van ouders gekregen", gaat Verbeeck verder. "Er zijn natuurlijk wel ouders die reageren, maar over het algemeen is de maatregel wel positief onthaald."

Meest gelezen