Stad Antwerpen opent corona-infolijn om huisartsen te ontlasten

Stad Antwerpen opent een telefoonlijn waarop inwoners kunnen bellen als ze vragen hebben over het coronavirus. “Hierop kunnen we algemene vragen omtrent het virus beantwoorden. Mensen die symptomen vertonen, moeten wel naar de huisarts bellen en niet naar ons”, klinkt het bij het stadsbestuur.

Maandag lanceert Stad Antwerpen een infolijn waarop mensen kunnen bellen die vragen hebben rond het coronavirus. Het is een samenwerking van de stad, verschillende huisartsenkringen en de ZNA-ziekenhuizen.

“Mensen kunnen bellen als ze algemene vragen hebben over het coronavirus”, zegt Antwerps schepen voor gezondheidszorg, Fons Duchateau (N-VA). “Dat kan bijvoorbeeld zijn als je vragen hebt over hoelang je in quarantaine moet of dat je wel een tweede coronatest moet doen. Het is niet de bedoeling dat je naar de infolijn belt als je symptomen vertoont. Daarvoor moet je naar je huisarts bellen.”

Door de huisartsen hiermee te ontlasten, kunnen ze bezig zijn met wat ze moeten doen: mensen die ziek zijn behandelen en helpen

Fons Duchateau, Antwerps schepen voor Gezondheidszorg (N-VA)

Door de algemene vragen te beantwoorden, hoopt het stadsbestuur zo de huisartsen een beetje te kunnen ontlasten. “Zo kunnen ze bezig zijn met wat ze moeten doen en dat is mensen die ziek zijn behandelen en helpen”, aldus Duchateau.

De Antwerpse infolijn is bereikbaar op het nummer 03 376 95 95 en dat op weekdagen van 9 tot 17 uur en in het weekend van 8 tot 16 uur. 

Meest gelezen