Stadsbeiaard Tienen speelt ode aan Ward Verrijcken en Sean Connery

De stadsbeiaard van Tienen speelt op de dinsdagmarkt een ode aan de overleden filmjournalist Ward Verrijcken en acteur Sean Connery. "Ik heb hen nooit persoonlijk ontmoet, maar ik genoot wel van hun werk, dus is een eerbetoon wel op zijn plaats."

Op de dinsdagmarkt in Tienen zullen er vanuit de Sint Germanustoren bekende filmdeuntjes te horen zijn. Stadsbeiaardier Luc Rombouts herdenkt zo de recent overleden Hollywood-acteur Sean Connery en filmjournalist Ward Verrijcken. "Een uur lang zal ik bekende filmmuziek op de beiaard spelen", vertelt de beiaardier aan Radio 2  Vlaams-Brabant. "Het James Bond-thema kan je verwachten, muziek uit bekende films en afsluiten doe ik met Whitney Houston, het grote idool van Ward Verrijcken."

Rombouts heeft beiden nooit ontmoet, maar genoot wel van hun werk, vervolgt hij. "Ik heb Ward zijn bijdragen altijd graag gehoord, hij deed dat met zoveel passie en bevlogenheid. Ik draag mijn liedjes morgen graag aan hem op."

Woensdag zal Luc Rombouts hetzelfde doen op de Vredesbeiaard van Abdij van Park in Heverlee. De liedjes zullen 16 en  17 uur te horen zijn. 

Meest gelezen