Stand-upcomedian Steven Mahieu uit Jabbeke werkt tijdelijk in de bouw

Stand-upcomedian Steven Mathieu uit Jabbeke heeft nog altijd weinig culturele vooruitzichten. Daarom werkt hij tijdelijk in een Gents renovatiebedrijf. "Ik werk graag met mijn handen, maar ik besef wel dat ik liever op een podium sta", zegt hij aan Radio 2 West-Vlaanderen.

"Ik werk 2 à 3 dagen per week in een renovatiebedrijf in Gent", zegt stand-upcomedian Steven Mahieu uit Jabbeke. "Alles hangt natuurlijk af van de drukte binnen het bedrijf. Voorlopig houd ik me daarmee bezig, want er is op het vlak van cultuur niet echt veel mogelijk. Hoe langer ik daar werk, hoe meer ik besef hoe graag ik komiek ben. Ik ben nog steeds bezig met het verwerken van het feit dat optreden nog lang niet voor nu zal zijn. Het gaat, maar met ups en downs."

"Ik probeer mijn rug te rechten en mijn leven in handen te nemen", gaat Mahieu voort. "Werken in de bouwsector is ook leuk. Ik spring als freelancer bij in het renovatiebedrijf van een vriend. Gelukkig werk ik graag met mijn handen. Dat gaat van badkamers installeren tot kelders cementeren en van kasten maken tot muren schilderen. De afwisseling is best leuk."

Mensen denken dat ik mij amuseer in de bouw. Dat is ook zo. Maar we moeten het niet mooier voorstellen dan het is. 

Filosofie

Steven Mahieu combineert op dit moment 2 extremen in zijn leven. "Wanneer ik niet in de bouw bezig ben, lees ik filosofieboeken. De combinatie is erg inspirerend", lacht hij. "De ene dag zit ik een kelder te cementeren, de andere dag lees ik het verzamelde werk van Arthur Schopenhauer. Ik probeer het te zien als een soort van mentale pauze."

Wat nu?

De komiek uit Jabbeke denkt wel nog na over wat hij in de toekomst op het podium zal brengen. "Mijn hoofd denkt daar constant over na", vertelt Mahieu. "Mensen doen lachen, is mijn passie. Ik ben niet voor het halve werk. Daarom wou ik na de eerste lockdown ook niet onmiddellijk gaan optreden voor 40 mensen met een mondmasker op. Ik ben daar vrij radicaal in geweest. Zo ben ik. Op zich kan zo'n show wel, maar ik werk niet op die manier. Mijn passie kan je niet reduceren. Mensen denken dat ik mij amuseer in de bouw. Dat is ook zo, maar we moeten het ook niet mooier maken dan het is. Het is een tijdelijke noodzaak."

Meest gelezen