BELGA/DOPPAGNE

Tijdelijk geen bezoek meer toegelaten in UZ Brussel

In het UZ Brussel in Jette is beslist om tijdelijk geen bezoek meer toe te laten vanaf vandaag, maandag 2 november. De druk op het ziekenhuis is te groot geworden door de aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen. In het UZ Brussel in Jette liggen intussen al 118 COVID-19-patiënten

Een gehospitaliseerd familielid of vriend bezoeken is vanaf vandaag niet meer mogelijk in het UZ Brussel. Het verbod op bezoek is tijdelijk, maar wanneer het afloopt is nog niet bekend. Daarvoor moeten het aantal coronabesmettingen en de druk op het ziekenhuis eerst dalen. Op het bezoekverbod gelden wel nog een aantal uitzonderingen voor specifieke diensten en omstandigheden, zoals bijvoorbeeld in een palliatieve context.

In het UZ Brussel worden maandagmorgen 118 COVID-19-patiënten verzorgd. Daarvan liggen 30 patiënten op de afdeling intensieve zorgen en worden negentien patiënten invasief beademd. Op de medium care eenheid worden vijf patiënten verzorgd. In de afgelopen 24 uur werden acht nieuwe patiënten opgenomen en konden drie patiënten het ziekenhuis verlaten.

Meest gelezen