2010 Getty Images

Antwerps tuincentrum onzeker over online verkoop kerstspullen: "Niet mogelijk om duizenden artikelen op te sturen"

Vanaf vandaag mogen tuincentra geen interieurspullen meer verkopen, tenzij ze dat online doen. Ook kerstspullen kunnen dus enkel online verkocht worden. Bij tuincentrum Rijmenants met een winkel in Massenhoven en Wuustwezel weten ze niet hoe ze dat kunnen verwerken. "Normaal gezien kopen onze klanten duizenden artikelen. Die allemaal online zetten, inpakken en opsturen is voor ons heel moeilijk", zegt Kristof Rijmenants. 

Tuincentrum Rijmenants kan dit jaar dus enkel online kerstartikelen verkopen. "Dat is heel jammer voor alle mensen die eraan hebben meegewerkt", zegt Kristof Rijmenants. "Wij zijn altijd een volledig jaar bezig met het uitkiezen van de kerstcollectie. Het is erg jammer voor het team en de interieurstylisten dat we onze kerstspullen nu niet kwijt mogen."

Kerstballen gaan mee met de mode. Als ze niet verkocht geraken, hebben we een probleem

Kristof Rijmenants, zaakvoerder tuincentrum Rijmenants

De spullen volgend jaar verkopen is ook geen optie, vertelt Rijmenants. "Voor verlichting en kunstkerstbomen is er geen probleem, maar kerstballen gaan mee met de mode. Buiten het klassieke rood zijn er ook trendgevoelige kleuren die elk jaar veranderen. Als die kerstballen niet verkocht geraken, hebben we een probleem."

Meest gelezen