© VRT - Foto: Selina De Maeyer; Bewerking: Rupert De Weerd

Videoboodschap van Sinterklaas: "Al moet ik dit jaar in een ruimtepak over de daken lopen, ik zal er staan!"

Mocht je je afvragen of de Sint dit jaar wel zou komen met al die rare coronatoestanden: wel, hij komt! Dat laat de Goedheiligman zelf weten in een videoboodschap. Ook al zit hij natuurlijk in de risicoleeftijd, ook al is Spanje een rode zone: hij neemt alle voorschriften in acht en komt in alle veiligheid naar ons toe. En dat kan je thuis op zaterdag 14 november veilig meemaken, op je tv, op je computer, of in de Ketnet-app. "Al moet ik met een ruimtepak over de daken lopen, ik zal er staan!" verzekert de goede Sint.

Het is een bijzonder jaar en ook voor Sinterklaas is het even wennen dat de Intrede er dit jaar anders zal uitzien. Speciaal voor de Ketnetters stuurt hij een videoboodschap vanuit Spanje om de Ketnetters en hun ouders gerust te stellen: op zaterdag 14 november zal te zien zijn hoe hij zijn intrede maakt in Antwerpen. De Ketnetters kunnen veilig van thuis uit volgen hoe de Sint en zijn entourage voet aan wal zetten omstreeks 14 uur op Ketnet en Eén.

Lieve kinderen, ik zal komen!

Sinterklaas

"Lieve kinderen, ik zal komen!" laat Sinterklaas weten in een videoboodschap. "Ja, ook dit jaar zal ik met mijn stoomboot naar jullie land varen! Ik wil jullie, lieve kinderen, niet in de steek laten, zeker niet in een jaar dat al zo moeilijk was. Jullie hebben jullie vriendjes lang moeten missen, de zomerkampen waren anders en ook schoolgaan was een beetje vreemd, hoe hard die brave leerkrachten ook hun best doen."

Lees voort onder de video:

En de Goedheiligman gaat verder: "En daarom zeg ik: "Al moet ik dit jaar in een ruimtepak over de daken lopen, ik zal er staan!" Maar we gaan het wel veilig houden. Daarom zal ik voor één keertje aankomen zonder wuivende kinderen en lachende gezichtjes, maar jullie kunnen dat allemaal zien op Ketnet en op Eén op zaterdag 14 november rond de klok van twee uur."

Hij komt, hij komt... De Intrede van de Sint in Antwerpen omstreeks 14 uur op Ketnet en Eén, via VRTNU, de Ketnet-app en Ketnet.be.

© VRT - Foto: Selina De Maeyer; Bewerking: Rupert De Weerd

Meest gelezen