Videospeler inladen...

Vrijwilligersplatform “Antwerpen Helpt” opnieuw gelanceerd: “Nu meer dan ooit moeten we elkaar helpen”

De Stad Antwerpen heeft opnieuw het platform “Antwerpen Helpt” gelanceerd. Tijdens de eerste lockdownperiode in maart bracht de stad zo hulpbehoevende buurtbewoners in contact met vrijwilligers en nu wil ze dat opnieuw doen. “Boodschappen doen, de hond uitlaten, of gewoon een babbeltje doen tegen de eenzaamheid, het is allemaal nodig”, klinkt het bij het stadsbestuur.

Voor vele mensen is de lockdownperiode niet gemakkelijk. Het is niet evident om even boodschappen te doen, of om de hond uit te laten of mensen zien gewoon niemand meer en willen telefonisch al graag eens een praatje slaan. Daarom heeft de stad Antwerpen op maandag opnieuw het platform “Antwerpen Helpt” gelanceerd. Via deze weg kunnen vrijwilligers en hulpbehoevenden zich aanmelden en worden ze aan elkaar gekoppeld.

De vrijwilligers die zich toen aangemeld hadden, schrokken van wat er zich allemaal achter de gevels afspeelt, de eenzaamheid die er heerst.

Tom Meeuws, schepen Samenlevingsopbouw in Antwerpen (SP.A)

Het platform werd tijdens de vorige lockdownperiode in maart in het leven geroepen. “Toen hebben zo’n 3.000 vrijwilligers zich aangemeld”, vertelt Antwerps schepen Tom Meeuws (SP.A). “De vrijwilligers die zich toen aangemeld hadden, schrokken hoeveel mensen er in hun buurt woonden die ze niet kenden. Bovendien schrokken ze ook van wat er zich allemaal achter de gevels afspeelt, de eenzaamheid die er heerst.”

Bekijk ook de reportage in "Het Journaal" over de zorgbuddy's in Antwerpse ziekenhuizen: (lees verder onder de beelden)

Videospeler inladen...

"Durf hulp te vragen"

Tijdens de eerste lockdownperiode vonden heel wat mensen elkaar en daarom besliste de stad om het ook nu opnieuw te lanceren nu we ons weer in lockdown bevinden. “Nu meer dan ooit moeten we elkaar helpen. De dagen worden korter en het wordt kouder. Mensen die hulp nodig hebben, mogen niet aarzelen. Durf hulp te vragen”, aldus Meeuws.

Vrijwilligers en mensen die hulp nodig hebben kunnen zich aanmelden via de website. Je kan ook bellen naar het gratis nummer 0800 670 10.

Meest gelezen