Videospeler inladen...

Wereldberoemde Inca-site Machu Picchu weer open voor toeristen

De wereldberoemde Inca-site van Machu Picchu in Peru is opnieuw opengegaan, met een groots opgezette openingsceremonie. De site was bijna acht maanden gesloten wegens de coronapandemie. Machu Picchu is nu opnieuw toegankelijk voor toeristen, maar het aantal bezoekers is wel sterk beperkt. 

Dagelijks mogen maximaal 675 mensen de site bezoeken, dat is nog slechts een derde van voor de pandemie. De Peruaanse minister van Toerisme toonde zich wel opgetogen over de heropening. Volgens hem is het een bewijs van de "veerkracht van de Peruanen".

Het land werd erg zwaar getroffen door de coronapandemie, al gaat het aantal besmettingen de jongste tijd wel in dalende lijn. Er zijn meer dan 900.000 besmettingen vastgesteld in Peru, ruim 34.000 zieken overleden aan het virus.

Onder de arme bevolking, met name in de bergen rond Cuzco waar ze erg afhankelijk zijn van inkomsten uit toerisme, maakte de pandemie bijzonder veel slachtoffers. Aan toeristen wordt nu gevraagd om altijd voldoende afstand te houden, om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Bekijk de reportage in "Het Journaal" over de festiviteiten rond de heropening:

Videospeler inladen...

Meest gelezen