West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé in quarantaine: "Mijn echtgenote en ouders zijn besmet"

De gouverneur van West-Vlaanderen, Carl Decaluwé, zit in quarantaine in Kortrijk, omdat zijn echtgenote en zijn ouders besmet zijn met het COVID-19-virus. De gouverneur zelf is niet besmet. "Mijn papa ligt in het ziekenhuis, maar mijn mama en echtgenote zitten hun quarantaine thuis uit", zegt Decaluwé aan Radio 2 West-Vlaanderen.

De beide ouders van West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé zijn besmet met het coronavirus. Ook de echtgenote van Decaluwé heeft positief getest. De gouverneur zelf blijft voorlopig buiten schot. "Ik draag nu vooral zorg voor mijn vrouw", zegt hij. "Ze leeft geïsoleerd op de  bovenverdieping van ons huis. Gelukkig hebben we 2 badkamers en 2 slaapkamers. Zo kunnen we op een veilige manier samenleven. Ik breng het eten tot aan de deur van haar slaapkamer. Daarna wordt alles goed ontsmet. Ze is gelukkig niet echt ziek, de symptomen van het coronavirus blijven voorlopig achterwege. Laat ons hopen dat het zo blijft."

Negatief getest

Decaluwé heeft zich onmiddellijk laten testen, omdat ook hij last had van enkele symptomen. Het eerste testresultaat was negatief. "We zullen aan het einde van deze week zien of het negatief gebleven is of niet", vertelt hij. "Mijn ouders zijn wel positief getest. Mijn papa ligt zelfs in het ziekenhuis. Mama zit haar quarantaine thuis uit, maar gemakkelijk is dat niet als je 86 jaar bent. Gelukkig krijgen zij ook steun van mijn kinderen en kunnen we vlot contact houden via de computer."

We moeten streng zijn voor onszelf. Anders zitten we hier volgend jaar nog.

West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé

Geen achterpoortjes

"Iedereen moet zich aan de coronaregels houden. En zich eraan blijven houden", benadrukt Decaluwé. "Sommige mensen blijven er de kantjes van af lopen. Dat kan echt niet. We moeten streng zijn voor onszelf, om zo snel mogelijk uit deze crisis te geraken. Anders zitten we hier volgend jaar nog."

"Ondertussen werk ik door van thuis. Gelukkig bestaan er allerlei online toepassingen om vergaderingen te volgen", besluit de gouverneur. "Het is natuurlijk aangenamer om de mensen in het echt te zien, maar ik volg de regels. Zoals iedereen."

Meest gelezen