Radio 2

Zanger Jimmy Frey (81): "Ik ben bang voor het coronavirus. Ik wil niemand zien"

Zanger Jimmy Frey is er niet gerust in. Hij is intussen 81 en bang voor het coronavirus. Frey heeft ook kanker gehad en wil geen risico lopen. "Ik heb schrik. Ik wil geen bezoek. Ik wil geen mensen zien."

"Het zijn in deze coronaperiode moeilijke tijden voor iedereen", zegt de zanger van hits als 'Saragossa', "Zo mooi, zo blond en zo alleen' en 'Rozen voor Sandra'. 

Jimmy Frey heeft veel bewondering  voor het verzorgend personeel. "Ik ben bij de dokter geweest voor een vaccin tegen de griep. Zij is 15 kilo afgevallen. Ze zegt dat het ongelooflijk druk is. Dan zie je dat dokters het niet alleen doen voor het geld. Ze hebben ook nog een hart voor hun patiënten. Chapeau!"

Ongeval

Jimmy Frey was 76 toen hij na een ongeval moest stoppen met zingen. Hij werd vier jaar geleden aangereden door een wielertoerist, die vluchtmisdrijf pleegde. Het gevolg was acht maanden ziekenhuis, waar hij ook nog een bacterie opliep. 

"Ik kan niet meer stappen", zegt Frey. "Als er niet te veel wind is, ga ik nog elke dag een uurtje fietsen." De zanger verliest er wel de moed niet bij. "Ik heb een fantastische carrière gehad. Ze kunnen me dat niet meer afnemen!" 

Meest gelezen